Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου, που αποκαλύφθηκε στην Κοιλάδα των Τεμπών, στη θέση "Χάνι της Κοκκώνας", και στα οποία δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, παρά την επιθυμία του, λόγω κομματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα ως αρμόδιου τομεάρχη για θέματα Προστασίας του Πολίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έργα, όπως αυτό που σήμερα εγκαινιάστηκε στα Τέμπη, δεν μπορεί παρά να μας προκαλούν αισθήματα αισιοδοξίας για τη χώρα, σε μια εποχή που την έχει πραγματική ανάγκη. Γιατί διαπιστώνουμε έναν ιδανικό συνδυασμό του μέλλοντος με το παρελθόν. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, που διευκολύνει τις μεταφορές και τη ζωή όλων μας, αλλά ταυτόχρονα γίνεται αφορμή για να αναδειχθεί η συνέχεια της ιστορίας μας.
Τα μνημεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων, και ανήκουν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, αποδεικνύουν την μακρά, αδιάλειπτη συνέχεια της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού. Πρόκειται για έναν θησαυρό ανεκτίμητο, που οφείλουμε να φροντίζουμε και να προσφέρουμε στις επερχόμενες γενεές.
Όσο χρήσιμη είναι η τεχνολογική πρόοδος άλλο τόσο είναι και η ιστορική συνείδηση για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τον κάθε άνθρωπο χωριστά. Χωρίς γερές ρίζες δεν υπάρχουν και μεγάλα κλαδιά. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες, λόγω αυτού του λαμπρού παρελθόντος, είτε μιλούμε για τους αρχαίους χρόνους είτε για τη βυζαντινή εποχή, είναι χρέος ζωής. Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για τη σημερινή ημέρα και εύχομαι να υπάρχει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».