«Το 2019, όπως ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα, θα είναι η χρονιά της Μεγάλης Αλλαγής, η χρονιά που ο εφιάλτης της διακυβέρνησης της χώρας από τους δημαγωγούς της... πρώτης φορά αριστεράς θα λάβει τέλος».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του στην ΟΝΝΕΔ Λάρισας, με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της οργάνωσης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, στο μήνυμά του επισημαίνει ότι «τα 4 προηγούμενα χρόνια βιώσαμε τη στασιμότητα της οικονομίας, την υπογραφή νέων αχρείαστων μνημονίων, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, τα κάπιταλ κοντρολ και τον αφελληνισμό των τραπεζών, την επενδυτική άπνοια.
Ταυτοχρόνως, σε κάθε τομέα επικράτησε το μότο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, ενώ η αναξιοκρατία έγινε θέσφατο.
Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μας, οι περισσότεροι εξ αυτών, προσοντούχοι, να αναγκαστούν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Όσοι παρέμειναν, αναγκάζονται για να ξεφύγουν από την ανεργία, να καταφεύγουν στις λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας, οι οποίες στα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν αλματωδώς.
Στον χώρο της εκπαίδευσης, η κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική είναι αυτή της εθνικής αποδόμησης, με εξωφρενικές αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας, των αρχαίων ελληνικών και των θρησκευτικών.
Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας παρέδωσε τα κλειδιά σε συλλογικότητες βανδάλων, που δρουν υπό την προστασία του νόμου για το άσυλο, τρομοκρατώντας φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους, ενώ αρνείται να ανοίξει το δρόμο σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, που διαθέτει ακόμη και η Β. Κορέα».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει λέγοντας ότι «τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ οδεύουν στη λήξη τους.
Σε λίγους μήνες ο ελληνικός λαός θα δώσει στις κάλπες ένα ανεπανάληπτο μάθημα σε όσους πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να παραπλανούν εσαεί με ψεύδη τους πολίτες. Η ώρα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη πλησιάζει.
Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτά που μας στενοχωρούν και μας κρατούν δεμένους στο παρελθόν. Οι νέοι μας σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί ό,τι συμβεί αφορά πρωτίστως τους ίδιους και το μέλλον τους».