Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να χαιρετίσει την εκδήλωση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας και της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για την βράβευση των παιδιών αστυνομικών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, αλλά και για τα 25 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων συνδικαλιστικής σας δράσης επιτρέψτε μου και με τη θεσμική μου ιδιότητα του αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρμόδιου για τα θέματα της Δημόσιας Τάξης και της Προστασίας του Πολίτη να σας συγχαρώ για τη δράση σας που συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων της οικογένειας των αστυνομικών. Κυρίως, όμως, διότι αναδείξατε την αξία της αποστολής της αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία, την αξία του υπέρτατου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη με την οποία είναι επιφορτισμένοι οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας, που έχουν ταχθεί να προασπίζονται τη ζωή, την τιμή και την περιουσία των πολιτών.
Η ασφάλεια του πολίτη είναι η βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όταν ο πολίτης φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο για ποια ελευθερία μπορούμε να μιλάμε; Όταν φοβάται να πάει σε μια πολιτική εκδήλωση ή ακόμη και παρουσίαση βιβλίου, γιατί κάποιοι μπαχαλάκηδες μπορεί να τον προπηλακίσουν ή να τον υβρίσουν, για ποια δημοκρατία και ελεύθερη διακίνηση ιδεών μπορούμε να μιλάμε; Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο δικαίωμα.
Με τη νέα μου θεσμική ιδιότητα προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την οικογένεια της αστυνομίας».
Να θέτετε στόχους στη ζωή σας
Απευθυνόμενος προς τα παιδιά των αστυνομικών ο κ. Χαρακόπουλος τους συνεχάρη  για την επιτυχία της εισαγωγής τους στα ΑΕΙ. Όπως είπε «είναι η επιβράβευση μιας κοπιαστικής προσπάθειας στην οποία μερίδιο της επιτυχίας έχουν και οι γονείς σας που σας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Η φοιτητική ζωή είναι ωραία. Ζήστε την, αλλά μην παραμελείται τα μαθήματά σας. Να θέτετε στόχους στη ζωή σας και μην σας πτοούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια. Οι δυσκολίες είναι για να τις αντιμετωπίζουμε και τα εμπόδια για να τα ξεπερνούμε. Αρκεί να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και επιμονή. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας η χώρα θα έχει βγει από την κρίση και θα έχει ανακοπεί η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό.
Καλή Χρόνια με υγεία και αντοχές!»