Στην «ιδιαίτερη» σχέση της πολιτικής με τα μαθηματικά αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας/Παράρτημα Λάρισας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι του Παραρτήματος στα 40 χρόνια δράσης του. Ο κ. Χαρακόπουλος που επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο του Παραρτήματος και ιδρυτή των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων κ. Παναγιώτη Καραβάνα, τον οποίο και συνεχάρη για την πολυσχιδή του δράση, είπε τα εξής:

«Τα μαθηματικά είναι η κατεξοχήν επιστήμη της λογικής. Εδράζονται σε δεδομένα και ζητούμενα, σε προβλήματα και λύσεις. Μας προσφέρουν μετρήσιμα, χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η πολιτική είχε μια “ιδιαίτερη” σχέση με τα μαθηματικά και τους αριθμούς από την εποχή του Γεροπαπανδρέου και τη γνωστή του ρήση “οι αριθμοί ευημερούν και ο λαός υποφέρει”. Πολλές φορές διαβάζουμε τις στατιστικές και τα νούμερα από την οπτική που εξυπηρετούν τις απόψεις μας. Κι αν οι αριθμοί δεν συμφωνούν μαζί μας, τόσο χειρότερα για τους αριθμούς! Κάπως έτσι φτάσαμε στην κρίση και τα μνημόνια. Τώρα, λοιπόν, επανακαθορίζεται η σχέση μας με τα μαθηματικά και τους αριθμούς. Κάθε δράση, κάθε μέτρο πρέπει να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε τους διατελέσαντες προέδρους του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας γιατί αναγνωρίζετε την προσφορά ανθρώπων που θυσίασαν χρόνο από την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή για να εργαστούν για το κοινό καλό. Αλλά και γιατί αυτή η τιμή είναι εντέλει και μια προτροπή προς τους νεότερους να πάρουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν την προσφορά στη Μαθηματική Εταιρεία και την οικογένεια των μαθηματικών. Και πάλι συγχαρητήρια».