«Είναι εμφανές ότι υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που συνδέει το βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του 3% που ξεκίνησε πριν 4-5 χρόνια με αυτό τον χώρο, τον ευρύτερο, που αποκαλούν ‘συλλογικότητες’, που τον αντιμετωπίζουν με μια ιδιαίτερη στοργή».

Τα παραπάνω επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ Radio 104,6 και στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Αδαμόπουλο.
Ο κ. Χαρακόπουλος κατήγγειλε ότι «φθάσαμε να έχουμε στα δικαστήρια, σε έναν χώρο καλά φυλασσόμενο θεωρητικά, επίθεση από αντεξουσιαστές, αναρχικούς, μπαχαλάκηδες, συλλογικότητες, όπως θέλετε βαφτίστε τους, σε αστυνομικούς, οι οποίοι, ήταν στα δικαστήρια, ως μάρτυρες. Δεν ήταν ένστολοι, εν ώρα υπηρεσίας. Και δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, γιατί πήγαν να καταθέσουν για μια υπόθεση του παρελθόντος. Και από ότι καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποί τους, οι συνδικαλιστές των αστυνομικών, υπήρξε εντολή στην παρακείμενη ένστολη αστυνομική παρουσία να μην δράσουν, να μην συλλάβουν αυτούς που χτυπούσαν, απειλούσαν ‘θα σας σφάξουμε’, βιαιοπραγούσαν κατά των αστυνομικών».
Για το ζήτημα της απόπειρας εναντίον του αντιεισαγγελέα  Ι. Ντογιάκου το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «όταν ο αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη, παίρνει κάθε τόσο άδειες, όταν μετακινείται σε αγροτικές φυλακές για να περνά καλύτερα το διάστημα που βρίσκεται στις φυλακές, όταν κάθε φορά που παίρνει άδεια, τον υποδέχονται εν χορδαίς και οργάνοις, διάφοροι πολιτικοί του φίλοι, τι μηνύματα στέλνουμε στην ελληνική κοινωνία;».
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η αστυνομία έχει και τον επαγγελματισμό και την εμπειρία και τη γνώση και τις δεξιότητες για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Το απέδειξε στο παρελθόν. Αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση, αρκεί να έχει ξεκάθαρη πολιτική εντολή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά. Μπορεί να το κάνει, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη να το κάνει, να αρθούν τα θεσμικά εμπόδια που έχουν τεθεί στη δράση της και να της δοθούν τα αντικειμενικά μέσα για την υλοποίηση των στόχων της. Μπορεί να το κάνει, το έχει επιτύχει στο παρελθόν, εξαρθρώνοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τη 17 Νοέμβρη, αντιμετωπίζοντας την εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης, σπάζοντας άβατα. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνει».
Ο κ. Χαρακόπουλος έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με σοβαρότητα και πρόσθεσε: «ας αυτοπροστατευθεί από την αυτόγελοιοποίηση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ας ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ας αφήσει τέτοιες φαιδρές δηλώσεις».