Ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΤΟ της ΝΔ Λάρισας με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τους Κώστα Κυρανάκη (αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ) και Κώστα Γουργουλιάνη καθηγητή της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με θέμα τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain).
Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε στην ομιλία του ότι έγιναν λάθη και από τη ΝΔ, που ώθησαν τους νέους επιστήμονες στη φυγή, ωστόσο το κακό γενικεύτηκε, όπως είπε επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Σημείωσε ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν πέρα από τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος ξανά στη χώρα, με την περιστολή των δαπανών και τη  μείωση της φορολογίας και την απλούστευση της γραφειοκρατίας, ενώ απαιτείται θεσμικό πλαίσιο αξιοκρατίας και για το δημόσιο τομέα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιποι ομιλητές με τον καθηγητή κ. Γιουργουλιάνη να κρούει τον κώδωνα καθώς πλέον δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί στο ΕΣΥ, καθώς οι περοσσοτεροι φεύγουν στο εξωτερικό.

thessaliatv.gr