Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση.

Οπως σημειώνεται από την Μητρόπολη "ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Βαρνάβα Χατζηϊωαννίδη, ο οποίος θα υπηρετήσει ως Διάκονος στο ναό του Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία του, ο π. Βαρνάβας ευχαρίστησε τους Πνευματικούς του πατέρες και καθοδηγητές, την οικογένεια του και τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη διακονία του στις διάφορες θέσεις που κατείχε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Θεσσαλονίκη.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στον π. Βαρνάβα, του τόνισε την ευλογία την οποία λαμβάνει σήμερα, αφού εισέρχεται στα Άγια των Αγίων, τον παρότρυνε να μείνει για πάντα ταπεινός διάκονος των Ιερών Μυστηρίων χρησιμοποιώντας την μόρφωση του και τις ικανότητες του προς όφελος της Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Ιωσήφ τον Μνήστορα, Ιάκωβο τον Αδελφόθεο και Δαυίδ τον Προφητάνακτα, προτρέποντας τον να ομοιάσει σ’ Αυτούς.

Παράλληλα, τον συμβούλευσε πατρικώς, λέγοντας του ότι η εξέλιξη των πραγμάτων στην πορεία της ζωής μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Και ότι ακόμη κι αν όλη η μανία των οργάνων του σκότους πέσει επάνω μας, δεν μπορεί να καταφέρει εναντίον μας απολύτως τίποτε, διότι μας προστατεύει ο Κύριος, εφόσον κι εμείς βρισκόμαστε κοντά Του.

Ενδιαφέρεται κάθε στιγμή για μας. Δεν αδιαφορεί, όταν βρισκόμαστε σε δυσκολίες και κινδύνους. Είναι κοντά μας στις αγωνίες και στις δυσκολίες μας, μας δίνει θάρρος και δύναμη.

Και στην κατάλληλη στιγμή επεμβαίνει και μας λυτρώνει από πειρασμούς και από πολλούς κινδύνους σωματικούς και ψυχικούς. Στις δύσκολες λοιπόν στιγμές που θα συναντήσουμε στη ζωή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ πως έχουμε βοηθό τον Παντοδύναμο Θεό".