Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ «Χορός και συνύπαρξη λαών στη θεσσαλική γη» οι χορευτές του Ε.Μ.Λ Φιλλιπούπολης Λάρισας, Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού , Ουγγαρίας και Ρουμανίας, επισκέφτηκαν το δήμαρχο Τεμπών  κ. Κώστα Κολλάτο   προκειμένου να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη στην όλη διοργάνωση. Η αποστολή των χορευτών με τις παραδοσιακές  φορεσιές συνοδευόμενη από τους επικεφαλής των τμημάτων, βρέθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία του Πυργετού μπροστά στην είσοδο του πρώην Δημαρχείου  Κάτω Ολύμπου. 

Στην  συνάντηση παραβρέθηκαν   οι αντιδήμαρχοι κ.Αχιλλέας Διψάνας ,Κώστας Νταφούλης ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ευθύμιος Μπουζέκης,ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαίνας ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,πρόεδροι Συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και τουριστικών καταλυμάτων των παραλίων του Δ.Τεμπών  .  Αποχωρώντας προσέφεραν αναμνηστικά δώρα από τις χώρες τους στον Δήμαρχο Τεμπών καθώς και ο Δήμαρχος τους έδωσε απο μια αναμνηστική φωτογραφία που απεικονίζει την Κοιλάδα των Τεμπών.

Το πρόγραμμα των συλλόγων μέσα  στο Δ.Τεμπών  συνεχίζεται και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 9μ.μ. Χορευτική εκδήλωση στους Μύλους Συκουρίου.