Το Πήλιο, τα παράλια της Λάρισας, τα Τέμπη και η Κατερίνη δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο νερού μέχρι στιγμής σε Θεσσαλία και Πιερία.

Προβλήματα έχουν προκύψει στον παραλιακό άξονα της Κατερίνης. Στο Νομό Λάρισας, ωστόσο, δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερα προβλήματα και η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη.

Στον Δήμο Αγιάς, οι μαθητές του Δημοτικού Μελιβοίας που μένουν στα παράλια (Σωτηρίτσα-Αγιόκαμπο) ενώ πήγαν το πρωί κανονικά στο σχολείο, με απόφαση του Δήμου επέστρεψαν νωρίτερα στα σπίτια τους, μετά από 2 ώρες μάθημα, προληπτικά, από φόβο μήπως αργότερα το μεσημέρι φουσκώσουν τα ρέματα και προκληθεί πρόβλημα στην μετακίνηση.

Στην Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης η ορατότητα είναι περιορισμένη και απαιτούνται χαμηλές ταχήτητες.

Μέσα στη Λάρισα, έβρεχε όλη τη νύχτα μέχρι και πριν από λίγη ώρα, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα, με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Σάκης Αρναούτογλου, η έντονη βροχόπτωση θα συνεχιστεί στα ανατολικά της Θεσσαλίας μέχρι το μεσημέρι και έπειτα το απόγευμα θα επηρεαστούν οι δυτικές περιοχές, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

ert.gr