Η εκτέλεση των έργων στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ηπείρου, εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή. 

Σε σχέση με δημόσια τοποθέτηση του τέως δημοτικού συμβούλου κ. Μάριου Ξηρομερίτη για τις «παρατάσεις των εργασιών» τονίζονται τα εξής:
"Η υλοποίηση όλων των έργων στο κέντρο της πόλης εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι εισηγήσεις για τα θέματα των παρατάσεων των εργασιών, που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απολύτως κατατοπιστικές. Μια απλή ανάγνωση θα έπειθε τον κ. Ξηρομερίτη, αν και από την εμπειρία του σε αυτοδιοικητικές θέσεις θα έπρεπε να το είχε κατανοήσει. Ωστόσο επέλεξε για άλλη μια φορά να ασκήσει κριτική και να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος την δεδομένη αναστάτωση που υπάρχει στην πόλη λόγω των έργων.
Ειδικότερα, τόσο για την περίπτωση της Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και για την οδό Ηπείρου οι εισηγήσεις αφορούν την αντιστοίχιση του χρονοδιαγράμματος των έργων με την μέχρι τώρα πορεία εξέλιξής τους.
Αναλυτικά για την Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την απόφασή του το Δ.Σ. εναρμονίζεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας για τις «προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, με την οποία επιτράπηκε η διακοπή της κυκλοφορίας της οδού από 29/05/2018 έως τις 26/10/2018, ήτοι για εκατόν πενήντα (150) ημέρες, σύμφωνα με τη συμβατική διάρκεια του έργου.
Όπως είναι γνωστό, οι κατασκευαστικές εργασίες εκκίνησαν στις 29/05/2018. Εφόσον η συμβατική διάρκεια του έργου είναι εκατόν πενήντα (150) ημέρες, η περαίωση του έργου πρέπει να μεταφερθεί στις 26/10/2018.
Εξάλλου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί δημοσίως εδώ και καιρό, από το δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.
Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως παράταση των έργων.
Σε ό,τι αφορά τέλος την οδό Ηπείρου, είναι γνωστό ότι το έργο έχει προχωρήσει κανονικά και αυτή την περίοδο υλοποιούνται εργασίες στο τέρμα της οδού, στη συμβολή της με την οδό Υψηλάντου. Το έργο προχωράει κανονικά και όσα τμήματα ολοκληρώνονται παραδίδονται στην κυκλοφορία. Η παράταση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο αφορά τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, που δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Εν κατακλείδι, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι τα έργα υλοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα."