Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Δήμων Λαρισαίων για την υλοποίηση έργου που αφορά στην επανάχρηση του μνημείου Οθωμανικό Τέμενος - Γενί Τζαμί.

Το εν λόγω τέμενος, αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, το οποίο παραχωρήθηκε από την Εθνική Τράπεζα στο ελληνικό δημόσιο και χρησιμοποιήθηκε ως Αρχαιολογικό Μουσείο από το 1960 έως το 2010.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου επανάχρησής του, περιλαμβάνεται η προώθηση των απαιτούμενων εκείνων έργων, ώστε το μνημείο να λειτουργήσει ως χώρος πολιτιστικής διασύνδεσης στο Δήμο Λαρισαίων, που θα προσφέρει καινοτόμες και φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες, προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά και το σύνολο του φάσματος των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης και της περιοχής, με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων και προηγμένων τεχνολογικά μεθόδων προβολής και οπτικοακουστικής απεικόνισης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 390.224,50 ευρώ με Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση 340.664,18 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και 49.560,32 ευρώ από τον Δήμο Λαρισαίων.

tornosnews.gr