Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, για πληρωμές αγροτικού πετρελαίου για τα έτη 2013 και 2014, ύψους 130 εκ. ευρώ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά στην Κυβέρνηση είναι αδιόρθωτοι, καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους ως ιθαγενείς.

Αφού το μόνο που “έσκισαν”, ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις που έδινε ο κ. Τσίπρας, πάνω από τρακτέρ, καταργώντας ακόμη και την Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το Αγροτικό Πετρέλαιο, μιλούν σήμερα για πληρωμές αγροτικού πετρελαίου για τα έτη 2013 και 2014, ύψους 130 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ενώ σε απάντηση που έδωσε στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου στις αρχές Νοεμβρίου, σε ερώτησή μου, δεν αμφισβήτησε το ποσό των οφειλομένων στους αγρότες, σήμερα, δίνοντας περίπου τα μισά από όσα τους οφείλονται, “κομπάζει” πως εξοφλεί!

Αντιλαμβάνομαι το άγχος των Κυβερνώντων, για τις επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, όμως είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη αγροτών και κτηνοτρόφων, να μιλούν για πληρωμές αγροτικού πετρελαίου, όταν είναι “κουτσουρεμένες” πάνω από το 50%!!!

Που είναι τα υπόλοιπα 140 εκ. ευρώ;

Μήπως άλλαξε το Υπουργείο μονομερώς τους συντελεστές και από τα 270 εκ. ευρώ που ήταν να πληρωθούν οι αγρότες, τώρα θα πάρουν μόνον τα 130;

Ακόμη δεν αντιλήφθηκαν ότι η “δημιουργική” τους λογιστική, δεν πείθει πλέον κανέναν;

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, βλέπουν στα πρόσωπά των Κυβερνώντων αδαείς, που πειραματίζονται και σύντομα θα τους στείλουν τον λογαριασμό».