Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, οι εορταστικές  δράσεις για παιδιά, με θέμα “Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη” που διοργάνωσε, από τις 4 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου, το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας και πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Παιδικής Λογοτεχνίας “Μιχάλης Γρηγοριάδης” στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Γεωργίου και στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” στη Χαραυγή.  Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου πάνω από 600  μαθητές και μαθήτριες από τα 1ο, 5ο, 6ο, 12ο, 16ο, 24ο, 29ο, 37ο, 38ο, 39ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, το Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς και τον 5ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, σε 15 προγραμματισμένες επισκέψεις, με αγαπημένους Λαρισαίους συγγραφείς και εμψυχωτές, να απολαύσουν τη μαγεία της αφήγησης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών και να απασχοληθούν δημιουργικά με θεατρικό παιχνίδι και πρωτότυπες κατασκευές. Παράλληλα πάνω από 70 παιδιά συμμετείχαν σε 6 απογευματινές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο, στο νέο παιδικό τμήμα, σκορπίζοντας χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς και εμψυχωτές που συμμετείχαν στις δράσεις μας καθώς επίσης και τους γονείς και τα παιδιά που μας επισκέφτηκαν. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια ενός μήνα λειτουργίας του νέου παιδικού τμήματος έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 300 δανεισμοί παιδικών βιβλίων.
Συγγραφείς και εμψυχωτές: Αναστασοπούλου Ελένη, Γιολδάση Χριστίνα, Γίτσα Εύη, Γκουτζολίκα Δέσποινα, Καραμαλίγκα Ζωή, Κολώνας Βαγγέλης, Μαγρίζου Μπέττυ, Μπαξεβάνου Σταυρούλα, Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου Ευδοκία, Τσακίρη-Παπαθανασίου Λητώ, Τσιαμπαλή Χρυσάνθη, Τσικρίκη Σταυρούλα, Φώτου Γιώτα, Χριστούλα-Πεταλοδήμου Ελένη
Το ωράριο λειτουργίας (για το κοινό) του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης που θα ισχύει από 1/01/2017 έως 15/06/2018 έχει ως εξής:
Δευτέρα & Πέμπτη 8.00π.μ. - 2.00μ.μ. 
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 2.00μ.μ. - 8.00μ.μ.
Πληροφορίες (κα. Χριστίνα Παπαδοπούλου):
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59,
Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος
τηλ: 2410671173,
e-mail:edimovivlio@hotmail.gr,

https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/