Πανδαισία κίνησης, ήχων μουσικής, χρωμάτων, παιδικών κατορθωμάτων, Αϊ Βασίληδες και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Αυτό ήταν η ωραία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην Πλατεία Ελευθερίας της συνοικίας Πυροβολικά.

Την εκδήλωση αυτή συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Λαρισαίων, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Πυροβολικών, ο Σύλλογος Γονέων του 17ου και 50ου Νηπιαγωγείου. Συμμετείχε η χορωδία του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πυροβολικών.

Χορηγός ήταν ο Δήμος Λαρισαίων που ενθάρρυνε και διευκόλυνε τους τοπικούς φορείς.

Τα παιδιά της Συνοικίας, άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Το Ποντικάκι που ήθελε ν’ αγγίξει ένα αστεράκι» του Ευγ. Τριβιζά, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Παρά τη μακρά διάρκεια της δράσης  και το τσουχτερό κρύο, τα παιδιά, οι εθελοντές, καθώς επίσης και όλοι οι συντελεστές, έδωσαν από την αρχή έως το τέλος τον καλύτερο τους εαυτό…

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Δημ. Αρχής ο πρώην Αντιδήμαρχος - Δημ. Σύμβουλος κ. Καλτσάς Νικόλαος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυροβολικών και οι τοπικοί φορείς ευχαριστούν τον Δήμο Λαρισαίων, τους εθελοντές, τα παιδιά, τους κατοίκους των Πυροβολικών. Εύχονται στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους «Καλά Χριστούγεννα» «και καλή χρονιά το 2017».

Οι τοπικοί φορείς στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλουν για το κοινό καλό της συνοικίας, θα συνεχίσουν να μεταφέρουν στη συνοικία με εκδηλώσεις και γεγονότα πολιτισμού, φρέσκο άνεμο δημιουργίας και αλληλεγγύης.