Την οικογενειακή εορταστική ατμόσφαιρα που θα στερηθούν οι έγκλειστοι τις ημέρες των Χριστουγέννων έζησαν για λίγες ώρες στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Κρατούμενοι από διάφορες χώρες είχαν την δυνατότητα να συναντηθούν με τις οικογένειές τους. 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της φυλακής, που είχε στολιστεί χριστουγεννιάτικα για το σκοπό αυτό, οι κρατούμενοι γονείς κάθισαν σε τραπέζια με τις συζύγους τους, τα παιδιά τους και άλλους συγγενείς.

Υπό τους ήχους μελωδιών των ημερών κεράστηκαν, τραγούδησαν και έπαιξαν με τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων και συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων Λίνα Μουσιώνη, διάβασε στα παιδιά των κρατουμένων το τελευταίο της παιδικό παραμύθι «το μαγικό κλειδί», που αναφέρεται στη δύναμη της συγνώμης. 

Αμέσως μετά, τα παιδιά δημιούργησαν με τις οικογένειές τους ευχετήριες κάρτες, που χάρισαν στους γονείς τους για να τους συντροφεύουν τις δύσκολες αυτές ημέρες του εγκλεισμού.

Ακολούθως, οι ψυχολόγοι  του Κ.Κ. Λάρισας  μαζί  με τις κοινωνικές λειτουργούς μοίρασαν στα παιδιά το παραμύθι «θα συναντηθούμε στ’ όνειρο – Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή» καθώς και από ένα εορταστικό συμβολικό δώρο. 

Στην όμορφη εκδήλωση περίσσεψε η συγκίνηση, ιδιαίτερα τη στιγμή του αποχωρισμού της οικογένειας.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.