"Μια σύνθετη ονομασία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα" δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης στο ραδιόφωνο 24/7 εξηγώντας ότι η επίσημη θέση της Ένωσης Κεντρώων δεν περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Επιφυλάχθηκε μέχρι να έρθει η τελική πρόταση στη Βουλή τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αλυτρωτικές επιδιώξεις. Ωστόσο δήλωσε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τονίζοντας ότι είναι "έμπειρος και γνώστης του θέματος", ενώ εκτίμησε ότι "θα φέρει στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα καλύπτει όλο το πολιτικό σύστημα".
Άσκησε κριτική στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας "άκουγα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι απλά θέλει να φέρει λύση ο Πρωθυπουργός για να καταστρέψει τη Ν.Δ. δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα".
Πιο ώριμος ο ελληνικός λαός να συζητήσει μια λύση για το Σκοπιανό υποστήριξε ο κ. Κατσιαντώνης προσθέτοντας ότι με τη σημερινή προσωρινή ονομασία ήδη αποκαλούμε τα Σκόπια, Μακεδονία.
Μιλώντας για τυχόν επιπτώσεις από αυτή τη διαφοροποίησή του σημείωσε ότι «ψηφίζει πάντα κατά συνείδηση»  προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια άποψη όλη η κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος. Όπως είπε και κατά το παρελθόν έχει διαφοροποιηθεί σε διάφορα ζητήματα με την Ένωση Κεντρώων.
Τέλος τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων υποστηρίζοντας ότι αυτά γινόντουσαν πριν 30 χρόνια και έβαλε κατά των εθνικιστών που φτιάχνουν πολιτικές καριέρες.

avgi.gr