Υπόμνημα προς τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για τα προβλήματα του κοινωνικού – θεραπευτικού τουρισμού των συνταξιούχων κατέθεσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Λάρισας.

Αναλυτικά:

"Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλο το διάστημα της κρίσης στα αιτήματά τους σταθερά έθεταν την διαφωνία τους, για τις βάρβαρες περικοπές στα δικαιώματά τους μέσα σε αυτά και των προγραμμάτων Κοινωνικού- Θεραπευτικού –Τουρισμού, των εκδρομών, εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων, αγοράς βιβλίων, τα οποία εξαφανίστηκαν.

Τα προγράμματα αυτά είναι πληρωμένα από τους εργαζόμενους από τις κρατήσεις που σταθερά τους γίνονται, καθώς και από κρατήσεις σε μια σειρά από κατηγορίες συνταξιούχων που συνεχίζουν και σήμερα να τους κρατούνται χωρίς ποτέ να έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που συνεχίζεται η κράτηση από την σύνταξή τους από το 2011 ποσό που έχει φθάσει τα 35εκατομμύρια Ευρώ για το σκοπό αυτό,

Στην συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων στις 14/12/19 με τρείς υπουργούς της κυβέρνησης Γ. Γεραπετρίτη, Γιαν. Βρούτση, Άκη Σκέρτζο μεταξύ άλλων αιτημάτων θέσαμε και τα αιτήματα για τον Κοινωνικό- Θεραπευτικό Τουρισμό, η θέση τους ήταν θετική και μας πρότειναν συνάντηση με τον Υπουργό τουρισμού κ. Θεοχάρη.

Στις 6/2/20 η αντιπροσωπία μας συναντήθηκε με επιτελείς του Υπουργείου Τουρισμού που μας απάντησαν ό,τι θα εξετάσουν το αίτημά μας, όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα της πανδημίας, αλλά και πάλι ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού χωρίς απάντηση και αποτέλεσμα.

Αντί να έχουμε μια ικανοποιητική απάντηση σε αυτή την δύσκολή περίοδο στο δίκαιο αίτημά μας,  βρεθήκαμε και εμείς μέσα στο σορό των «φυσικών πρόσωπων» που ελάχιστοι θα λάβουν μέρος μέσα από το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους».

Θεωρούμε όλη αυτή την διαδικασία, άδική και  απαράδεκτη αφού δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις βασικές ανάγκες μας και ζητάμε άμεσα να εκδοθεί πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους συνταξιούχους, δίχως εμπόδια και προαπαιτούμενα, όπως ισχύει και σωστά για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Για το σκοπό αυτό οι Συνταξιουχικές μας οργανώσεις πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Τουρισμού την Πέμπτη 2/7/2020  ώρα 10.30 π.μ. και ζητάμε από τον Υπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπία μας."