Ως υποψήφια σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατέρχεται η κ. Ελενα Ανδρούτσου στηρίζοντας για τη θέση του προέδρου των Αντώνη Γραβάνη. Στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:
Ανήκω στη γενιά των δικηγόρων που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους με χιλιάδες ελπίδες και δίχως τίποτα να προμηνύει τα δεινά που επακολούθησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η τιμητική πρόταση του Αντώνη Γραβάνη για κάθοδο ως υποψήφιας συμβούλου στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές με βρήκε σε ένα κομβικό σταυροδρόμι της δικηγορικής μου πορείας, έχοντας πρόσφατα αντικρύσει το φάσμα της αποχώρησης από τη δικηγορία και δίνοντας πλέον τη μάχη για μια νέα προσπάθεια επαγγελματικής επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης. Αποφάσισα να συστρατευθώ και πλέον ζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συναδέλφων μου.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγόρος είναι προβλήματα επιβίωσης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει ανάγκη από ανθρώπους που βιώνουν, γνωρίζουν και κατανοούν την καθημερινή αγωνία του μέσου δικηγόρου, έχουν περίσσευμα ψυχής και κινούνται με γνώμονα την ανιδιοτέλεια και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Από την προσωπική πορεία μου στον εθελοντισμό έχω διαπιστώσει ότι απαραίτητες προϋποθέσεις να πετύχει οποιαδήποτε παρόμοια δράση είναι η γνώση, η αξιοπιστία και η συνέπεια. Δηλαδή -όσο οξύμωρο και αν ακούγεται- αναγκαία συνθήκη επιτυχίας κάθε εθελοντικής δράσης είναι η «επαγγελματικού» επιπέδου αφοσίωση και όχι ο κακώς εννοούμενος «ερασιτεχνισμός». Τούτες οι διαπιστώσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αναφερόμαστε στην δράση ενός φορέα, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι εκπρόσωποι του οποίου πρέπει να είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες για να υπηρετήσουν την αποστολή του.
Στηρίζω τον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΛ Αντώνη Γραβάνη γιατί στη δεκαετή του πορεία έχει αποδείξει στη διοίκηση του συλλόγου μας ότι θέλει και μπορεί να εργαστεί σκληρά και με ανιδιοτέλεια. Γνωρίζει σε βάθος όλα τα θέματα του, τόσο τα τοπικά όσο και τα μεγάλα κλαδικά και θεσμικά ζητήματα. Διαθέτει τη βούληση και την προσωπικότητα για να υπερασπιστεί δυναμικά και θεσμικά τον συνάδελφο που θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση λόγω κακών «άνωθεν» συμπεριφορών. Στηρίζω τον Αντώνη Γραβάνη γιατί είναι ένας από εμάς.