Στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου Αντώνη Γραβάνη στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας τάσσεται ως υποψήφιος σύμβουλος ο Σταύρος Παυλακούδης. Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
Στις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου Μας, με τη μεγάλη ιστορία και την ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για εμάς τους δικηγόρους, αλλά και για την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη απέναντι στην κάθε είδους εξουσία γενικότερα, κατέρχομαι ως απλός στρατιώτης, για να υπηρετήσω την αποστολή του απέναντι στους συναδέλφους και την κοινωνία.
Θέλω να ξεκαθαρίσω, προς κάθε συνάδελφο, που δίνει τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, όπως κι εγώ, και πιστεύει στο ιδανικό της δικηγορίας, γιατί αυτή είναι λειτούργημα, ιδιότητα, στάση ζωής κι όχι απλά επάγγελμα, ότι δεν με διακατέχει καμιά προσωπική φιλοδοξία. Δεν με θέλγει καμία καρέκλα εξουσίας, παρά μόνον αίσθηση καθήκοντος, αλληλεγγύης, ομαδικότητας και συνεισφοράς. Όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν αυτό, αυτοί είναι και οι αδιάψευστοι μάρτυρες της αλήθειας, στην οποία και μόνο πιστεύω.
Ο δρόμος της δικηγορίας είναι ένας δρόμος δύσκολος και σκληρός, συχνά ανάδελφος και μοναχικός, αλλά συνάμα συναρπαστικός και μοναδικός! Στα δεκαέξι χρόνια της δικηγορικής παρουσίας μου, πρόλαβα να δω πολλά, τόσοθετικά όσο και αρνητικά, σε επίπεδο άσκησης δικηγορίας, απονομής Δικαιοσύνης αλλά και δικηγορικής εκπροσώπησης. Η δικηγορική παράταξη στην οποία συμμετέχω, η Σύγχρονη Πρόταση Δικηγόρων Λάρισας, δημιουργήθηκε πριν 10 περίπου χρόνια από τον νυν πρόεδρο, Δημήτρη Κατσαρό, με βασικές αρχές την εντιμότητα, το ήθος, την συναδελφικότητα, προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά αντίξοο.
Η παράταξη αυτή, την οποία από την αρχή υποστήριξα, ανέδειξε αξιόλογους συνδικαλιστές κι αφοσιωμένους συναδέλφους, αλλά δυστυχώς προεκλογικά χτυπήθηκε από καιροσκοπικές συμπεριφορές και προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων στελεχών της, παρά το γεγονός ότι αυτά συμμετείχαν στις συλλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της και υποψηφίου Προέδρου στις προσεχείς δικηγορικές εκλογές.Οι φιλοδοξίες δεν είναι αθέμιτες. Είναι όμως θεμιτό να παραμερίζεις ιδέες, αρχές, συνεργάτες και φίλους, βάζοντας πάνω από όλα το προσωπικό συμφέρον και τις εγωιστικές εμμονές σου; Μένω μακριά από τέτοιες συμπεριφορές.
Τάσσομαι στο πλευρό του νέου επικεφαλής της παράταξης και υποψηφίου Προέδρου Αντώνη Γραβάνη, ενός ακούραστου και μαχητικού εργάτη του ΔΣΛ, ο οποίος δημοκρατικά εξελέγη μέσα από τα σπλάχνα της, για να συνεχίσει το έργο ενός άξιου προέδρου, προς το συμφέρον όλων των δικηγόρων της Λάρισας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας της πόλης μας. Η εκλογή μου είναι το έλασσον. Το αύριο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και της δικηγορίας είναι το μείζον. Με αυτές τις σκέψεις ως οδηγό ελπίζω κι εύχομαι οι συνάδελφοί μου να ψηφίσουν στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές!