Σε 209 απολυμένους των Σ/Μ Λάρισα δεν πιστώθηκε το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων ν. Λάρισας, ο οποίος καταγγέλλει το υπ. Εργασίας για το γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα δεν καταβλήθηκε στο σύνολο των απολυμένων της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Μετά και την τελευταία παρέμβαση του Σωματείου μας, πιστώθηκε στους λογαριασμούς άλλων 72 απολυμένων η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 1000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Εργασίας είναι: μετά την διασταλτική ερμηνεία των σχετικών ΦΕΚ από το ΔΣ του ΟΑΕΔ και έγκρισή του, επιπλέον 72 δικαιούνται την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ ανά πρώην εργαζόμενο. Μετά και την Δ’ πληρωμή αυτή, η οριστική & τελική κατάσταση έχει ως εξής:
Αρχική λίστα = 562 πρώην εργαζόμενοι. Α’ πληρωμή = 272 εργαζόμενοι, Β’ πληρωμή = 1 εργαζόμενος, Γ’ πληρωμή = 8 εργαζόμενοι, & Δ’ πληρωμή = 72. Σύνολο = 353 δικαιούχοι.
Άρα δεν μπήκε καλά ο μήνας για όλους! 209 πρώην εργαζόμενοι σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας δεν δικαιούνται το έκτακτο επίδομα που διεκδικούμε από το 2013, όντας απλήρωτοι τότε και απολυμένοι αργότερα χωρίς αποζημίωση. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας που συνέταξε ένα τέτοιο ΦΕΚ, σύμφωνα με τα κριτήρια του οποίου αποκλείονται 209 απολυμένοι κι αυτό γιατί 3 χρόνια μετά που έκλεισε η επιχείρηση έχουν το προνόμιο να εργάζονται κάπου και κατά συνέπεια να μην είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την δημοσίευση του ΦΕΚ. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα! Δηλαδή 3 χρόνια μετά αυτοί οι άνθρωποι τι έπρεπε να κάνουν για να δικαιούνται τα 1000 ευρώ? Να μείνουν άνεργοι ή να δουλεύουν ανασφάλιστοι για να φαίνονται άνεργοι? Το αν είναι ακόμη σήμερα άνεργοι ή όχι δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο. Απαιτούμε τα χρήματα που έχουν πιστωθεί να αξιοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο πιστώθηκαν και να αποδοθούν στους απολυμένους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ».