Ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Διατροφή και άσκηση στην πρόληψη και … του καρκίνου», διοργανώθηκε χθες στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην ημερίδα εκτός από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής, συμμετείχαν και ο γνωστός σεφ – συγγραφέας, Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος αποκάλυψε μικρά μυστικά υγείας βασισμένα στη διατροφή και η σύμβουλος άσκησης και ευεξίας Ελένη Πετρουλάκη, οποία αναφέρθηκε σε θέματα, που αφορούν στο ρόλο της άσκησης στη ζωή μας.
Ο κ. Μαμαλάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αξία της μεσογειακής διατροφής, η οποία όμως δεν έχει τον ρόλο που πρέπει στην καθημερινότητα μας και στην ζάχαρη, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά θρέφει τον καρκίνο. Παν μέτρον άριστον ήταν η συμβουλή του κ. Μαμαλάκη για το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε την καθημερινή μας διατροφή.
Η κ. Πετρουλάκη, αναφέρθηκε στην αξία της γυμναστικής και τη σωστής διατροφής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η γυμναστική είναι ξεκούραση και διασκέδαση.
Στη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους κκ. Δημ. Κουρέτα, καθηγητή φυσιολογίας ζωικών οργανισμών του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Το αντιοξειδωτικό παράδοξη στη διατροφή μας», Ζ. Δανιήλ, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Η άσκηση στην πρόληψη του καρκίνου» και Μ. Βλαχάβα, διαιτολόγο-διατροφολόγο με θέμα: Η διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου και μετά τον καρκίνο».


ert.gr