Η Κινηματογραφική Λέσχη Δ.Κιλελέρ  καλεί του σινε- φίλους της αυτή την Κυριακή 9/10 στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Νίκαιας, όπου ξεκινούν οι προβολές του αφιερώματος «Έρωτας και Σινεμά» με την ταινιά του Ζενέ «Ατέλειωτοι Αρραβώνες»

Βρισκόμαστε στο 1920. Ο πόλεμος έχει ολοκληρωθεί αλλά τα σημάδια είναι ακόμα νωπά όπως και οι φρικιαστικές αναμνήσεις και απώλειες που τον συνοδεύουν. Για την Mathilde (Audrey Tautou) όμως τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί καθώς ο αρραβωνιαστικός της είναι ακόμα αγνοούμενος και παρά τις πληροφορίες που έχει λάβει για τον πιθανό του θάνατο, μια ενστικτώδη παρόρμηση δεν της επιτρέπει να παρατήσει την αναζήτησή του. Μόνη της ξεκινά μια προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων που θα την οδηγήσουν κοντά στον Manech (Gaspard Ulliel) και ενώ συχνά βαδίζει στα τυφλά, αρχίζει να διαμορφώνεται μια εικόνα που θα τη βοηθήσει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Ο Jean-Pierre Jeunet σκηνοθετεί και διαμορφώνει το σενάριο του «A very long engagement» βασισμένος στο μυθιστόρημα του Sebastien Japrisot . Mε την αγαπημένη του μούσα Audrey Tautou στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μεταφέρει τη γνωστή μας Amelie σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, μέσα από πολεμικές σκηνές φρίκης και ανθρώπινης εξαθλίωσης υπηρετώντας όμως το διττό χαρακτήρα της ιστορίας του.