Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων αυτή τη φορά ταξιδεύουν εννέα από τα σημαντικότερα έργα του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (1881-1955), τα οποία περιλαμβάνονται στη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα και θα φιλοξενηθούν στην έκθεση με τίτλο «Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης: Ένα άλλο Τριάντα στη ζωγραφική» (14 Οκτωβρίου-18 Δεκεμβρίου).

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική έκθεση, η οποία αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής παραγωγής του Τριανταφυλλίδη, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας Τέχνη» και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους του μεσοπολέμου.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον άλλωστε του έργου του Τριανταφυλλίδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση πανελλαδικής εμβέλειας που διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο της δικτύωσής της με άλλα Μουσεία και Πινακοθήκες, την περυσινή χρονιά με τίτλο «Ο Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης και η εποχή του: Εξήντα χρόνια από το θάνατό του».  

Στην έκθεση της Αθήνας αυτή τη φορά ταξιδεύουν τα έργα «Η μικρή βιολίστρια», «Το κορίτσι με τις γαλοπούλες», «Προσωπογραφία νέας», «Εκκλησάκι με κυπαρίσσια», «Τριαντάφυλλα», «Το ρόδι», «Κουνέλια», «Εκδρομή στο Γαλάτσι» και «Γύρω από το τραπέζι». Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα εκπροσωπηθεί στη βραδιά των εγκαινίων στις 14/10 από την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου.