Αφιερωμένη στη «Διατροφή και υγεία» είναι η φετινή 3η Οικογιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ο Γεωπονικός Σύλλογος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαίου στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας.
Θα προηγηθεί ημερίδα για την Διατροφή και την Υγεία το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και ενήλικες, βραδιά Τοπικής Γαστρονομίας κατά την οποία καταξιωμένοι Λαρισαίοι Σεφ θα παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές βασισμένες σε εξαιρετικά τοπικά προιόντα, ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων, ημέρα Οινογνωσίας και αγορά Οικοτεχνίας – Χειροτεχνίας.


Το Πρόγραμμα της ημερίδας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Τετάρτη 9 Μαίου):
18:00 – 18:30 Προσέλευση-Εγγραφές
18:30 – 18:45 Χαιρετισμοί
18:45 – 19:15 Θέμα ομιλίας: ” Φυσική δραστηριότητα και διατροφή στην αποφυγή νόσων”.
Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
19:15 – 19:30 Θέμα ομιλίας: “ Έδαφος και Ανθρώπινη Υγεία ”.
Χρίστος Τσαντήλας – Λευτέρης Ευαγγέλου , ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, Λάρισα.
19:30 – 19:45 Θέμα ομιλίας: “Μεγιστοποίηση της ποιότητας & ασφάλειας των ελληνικών προϊόντων–Έρευνα & Παραγωγική Βάση”.
Φωτεινή Παρλαπάνη, Μεταδιδάκτορας Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
19:45 – 20:00 Θέμα ομιλίας: “ Πιστοποίηση Ποιότητας και Ασφάλειας Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων ”.
Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας.
20:00 – 20:15 Θέμα ομιλίας: “ Πρόσθετα τροφίμων: επικίνδυνα ή ωφέλιμα για την υγεία ”.
Περσεφόνη Γιαννούλη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων – Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
20:15 – 20:30 Θέμα ομιλίας: “ Η ελληνική φύση στην υπηρεσία της κτηνιατρικής ”.
Σμαράγδα Σωτηράκη, Τακτική ερευνήτρια, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκη).
20:30-20:45 Θέμα ομιλίας: ” Η συμβολή των καρυκευμάτων και των φαρμακευτικών φυτών στη διατροφή και την ευεξία του ανθρώπου “.
Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου, Καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ,ΤΕΙ Θεσσαλίας.
20:45-21:00 Θέμα ομιλίας: “Ολιστική προσέγγιση στην ποιότητα της τροφής από το σπόρο στο τραπέζι”.
Κώστας Κουτής, ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΓΗΛΟΠΑΣ
21:00 -21:30 Ερωτήσεις-Τοποθετήσεις.

ert.gr