Σε μια περίοδο όπου εντείνονται τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οι εξαρτήσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η στήριξη και η ένταξη των πιο ευάλωτων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία μας. Η κρίση είναι παντού γύρω μας, είναι παρούσα. Και είναι κρίση κοινωνική, οικονομική, ηθική, πολιτιστική, μια κρίση αξιών.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για γνωριμία και επικοινωνία, για αλληλεγγύη και συνεργασία ανάμεσα στους Φορείς της πόλης. Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ένα από τα παλαιότερα προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, με 29 χρόνια συνεχή παρουσία στην πόλη της Λάρισας, κρατά ανοιχτό έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και εκπέμπει ένα πραγματικά αισιόδοξο μήνυμα ζωής και ελπίδας μέσα από τον αθλητισμό.
Είναι γνωστό πως στόχος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής των χρηστών με την πλήρη αποχή τους από τη χρήση ουσιών και η προετοιμασία της ομαλής κοινωνικής τους επανένταξης.

Οι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για τη δραστηριοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των μελών που παρακολουθούν το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με άλλους 11 σημαντικούς Φορείς της πόλης και Ομάδες Εργαζομένων διοργανώνει, για τέταρτη χρονιά, Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του.

Με ευθύνη του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ώστε να οργανωθεί και να φιλοξενηθεί ένα Ποδοσφαιρικό Τουρνουά όπου το μόνο έπαθλο θα είναι η συντροφικότητα και η φιλία, η χαρά του παιχνιδιού, η ομορφιά του ποδοσφαίρου, όπου θα κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα, χωρίς φανατισμούς και βία.
Τη Δευτέρα 22 Οκτώβριου 2018, θα ξεκινήσει το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες με τη συμμετοχή των παρακάτω 12 ομάδων, σε δύο Ομίλους των 6.

Α’ Όμιλος

Β’ Όμιλος

ALFA WOOD

Απολλώνιο Θεραπευτήριο

ΔΕΥΑΛ

Δήμος Λαρισαίων

Ελληνική Αστυνομία

Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή»

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Παλαίμαχοι Απόλλωνα Λάρισας

Παλαίμαχοι ΑΕΛ

Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας

Τ.Ε.Ε.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κούμας”

Οι 4 πρώτοι των Ομίλων θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση.
Οι 8 ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα παίξουν χιαστί (ο πρώτος και ο δεύτερος του ενός Ομίλου με τον τέταρτο και τον τρίτο αντίστοιχα του άλλου Ομίλου και αντίστροφα) σε Νοκ Άουτ αγώνες.
Για την επόμενη φάση οι 4 ομάδες που θα προκριθούν, θα κληρωθούν μεταξύ τους ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια των Ημιτελικών σε αγώνες Νοκ Άουτ.
Οι νικητές των Ημιτελικών θα παίξουν στον Μεγάλο Τελικό του Τουρνουά και οι ηττημένοι στον Μικρό Τελικό.
Για πρώτη φορά φέτος θα διεξάγονται παράλληλα και αγώνες Κυπέλλου.
Κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται 4 έως 6 αγώνες και κάθε αγώνας θα διαρκεί 40 λεπτά (20λεπτά το κάθε ημίχρονο), με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών.