Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θέλοντας να συνδέσει το παλιό με το καινούριο κάνει μια προσπάθεια να αναβιώσει το έθιμο της οδού Ερμού, του παραδοσιακού εμπορικού δρόμου της πόλης.
Από τη δεκαετία του 1960 και μετά, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Λαρισαίοι απολάμβαναν την βόλτα τους και τα ψώνια τους καθώς και τη χαρά της μικρής γιορτής που διοργάνωναν οι έμποροι στον δρόμο αυτόν.
Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους να συμμετέχουν και να χαρούν με τις οικογένειές τους στη γιορτή «Η Ερμού όπως παλιά». Η γιορτή θα ξεκινήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 11:00 το πρωί και έως τις 16.00 το απόγευμα, πολύ μουσική, χορός, διασκέδαση, κεράσματα, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις θα πλημμυρίσουν την Ερμού. Παράλληλα κρατώντας το έθιμο, ο Άγιος-Βασίλης θα μοιράζει στους επισκέπτες παραδοσιακούς καζαμίες και στα παιδιά ο Μάγος θα μοιράζει χαρτοπόλεμο και φρουφρου.
Η γιορτή θα μεταδίδεται ζωντανά από την συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Scanner FM 102,2 με την συμμετοχή dj που θα κρατήσει αμείωτο τον παλμό  καθόλη τη διάρκειά της.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων καθώς και το χορευτικό συγκρότημα Independence θα πλαισιώσουν επίσης τη γιορτή.
Ξωτικά και νεράιδες θα δίνουν ρυθμό και κέφι για τους μικρούς μας φίλους.
Ζεστό κρασί, καφές και γιορτινά κεράσματα θα υπάρχουν για όλους.
Η γιορτή θα κορυφωθεί με μεγάλο διαγωνισμό με 2 μεγάλα δώρα, ένα παιδικό ποδήλατο, χορηγία του Βισβίκης Bikes και ένα διήμερο ταξίδι για 2 άτομα, χορηγία του Efilial Travel.
«Η Ερμού όπως παλιά» δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί  χωρίς την συμμετοχή των υποστηρικτών και των χορηγών μας.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Λάρισας στηρίζουν ένθερμα και έμπρακτα την γιορτή αυτή.
Χορηγοί της δράσης είναι οι: Ζαχαροπλαστεία «Θάνος», το κατάστημα «Βαρέλι», το κατάστημα Pane Doro και η εταιρεία Γκουνέλας Εξοπλισμοί. 
Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Scanner FM 102,2.