Η  Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας»  πραγματοποίησαν, την «Ημέρα δημιουργικής έκφρασης», το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου». 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκέντρωσαν είδη ζωγραφικής και γραφικής ύλης (ξυλομπογιές, νερομπογιές, πινέλα, χαρτιά κανσόν, χαρτόνια, πλαστελίνες, κόλες, ψαλιδάκια κ.α.) και τα φόρτωσαν, μαζί με τις κούτες των τροφίμων που είχαν δοθεί από τα σχολεία του νομού μας, σε αυτοκίνητα, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό καραβάνι. 

Φτάνοντας στον χώρο, προσάρμοσαν τα τραπεζάκια, άπλωσαν τα δημιουργικά υλικά και άφησαν τα παιδιά των προσφύγων, να εκφραστούν ελεύθερα, μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας, να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. 

Στο τέλος, τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σωστά και με σειρά, σε όλους τους πρόσφυγες, ενώ όλα τα δημιουργικά υλικά δόθηκαν στα παιδιά, για να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να δημιουργούν, ενώ τα δημιουργήματά τους, οι ζωγραφιές, οι κατασκευές, τα κολάζ, κ.α. θα εκτεθούν σε δημόσιο χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν αρωγή σε αυτή την προσπάθεια, να δώσουμε χαρά και μια ευκαιρία δημιουργίας στα  μικρά προσφυγόπουλα.

Δεσμευόμαστε ότι ανάλογες ενέργειες θα επαναληφθούν και στο μέλλον.