Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα ο συνδυασμός «Λαρισαίων Κοινόν» σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Την πρώτη φορά που οι Αρχή της Πόλης αγνοήθηκε από κυβερνητικό αξιωματούχο,  θεωρήσαμε καλό να μη δώσουμε συνέχεια καθώς μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Την δεύτερη φορά το καμπανάκι χτύπησε δυνατά και την τρίτη, με την έστω και ανεπίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη, είναι απλώς αδύνατο να αγνοηθεί.

Θα μπορούσαμε να το πάρουμε ως αστείο και να μιλάμε για μια κυβέρνηση που κρατάει “μούτρα” στους Λαρισαίους, επειδή δε διάλεξαν για δήμαρχο αυτόν που το κόμμα ήθελε. Το πράγμα όμως ξεπερνάει τον όποιο δήμαρχο και τις τεράστιες διαφορές που έχουμε μαζί του.

Πρόκειται για την πόλη μας.

Πρόκειται για τεράστια ζητήματα, όπως η κοροϊδία με την δήθεν αναβάθμιση των ΤΕΙ, που στην ουσία τα καταργεί, αντί να λειτουργήσουν ως βασικός μοχλός ανάπτυξης με την αναβάθμισή  τους σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και στην δημιουργία υπεραξίας.

Πιστεύουμε ότι παράλληλα με την ανάπτυξη των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής μπορούν να αποτελέσουν το «υπερόπλο» της πόλης μας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία.

Επιπλέον, η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ήταν μία χρυσή ευκαιρία για να αναφερθεί στο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στο hot spot του Κουτσόχερου και στη «φιλοξενία» πολλών  εξ’ αυτών, χωρίς κανένα σχεδιασμό, σε κοινότητες όπου-παρά την ομόφωνη αντίδραση των κατοίκων- βρέθηκαν πρόθυμοι «ξενοδόχοι» για να  υλοποιήσουν σε ευκαιριακή βάση και τυχοδιωκτικά την προχειρότητα και το αδιέξοδο.

Αντί όλων αυτών, η Κυβέρνηση επιλέγει να αγνοεί τον Δήμαρχο επειδή απλώς ανήκει σε άλλο κόμμα, στην ουσία προσβάλει όλους τους Λαρισαίους Πολίτες.

Εδώ έρχονται και οι ευθύνες της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο με την ολοκληρωτική της αφωνία απέναντι στο θέμα. Τέτοιου τύπου μικροπρεπείς συμπεριφορές δεν έχουν πλέον καμία αξία και σημασία.

Αντίθετα, υπήρχαν και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες παρέμβασης, προκειμένου να αποφευχθεί ό,τι έχει συμβεί.  

Ως “ Λαρισαίων Κοινόν”, πρεσβεύουμε τον Κοινοτισμό, βασική προϋπόθεση του οποίου είναι η Δημοκρατία και το πνεύμα ενότητας.

Όχι η μικροψυχία και η μικροπολιτική. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να σοβαρευτούν, βάζοντας μπροστά το συμφέρον της πόλης κι όχι τους μικροεγωισμούς τους. Γιατί αρέσει δεν αρέσει, ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ."