Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη «Μυστικές Συναντήσεις», την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ, στο Λίντο Οργανισμός.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Βασίλης Σουζιουλής, φιλόλογος ποιητής.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί – θεατρολόγοι Θεοδώρα Μουκούλη και Παναγιώτης Μπάκας και ο ηθοποιός Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος.
Στις «Μυστικές Συναντήσεις», ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που σίγουρα ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.
Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες, μαζί με πρόσωπα σχεδόν περιθωριακά ή τελείως άγνωστα, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.
Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο των Βέλβετ Αντεργκράουντ, μέχρι τον Σίμο τον Υπαρξιστή, τον Θανάση Βέγγο ή ακόμη τη Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία μυστική ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.
Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 13 διεθνή βραβεία κι έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 30 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Η ταινία του 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκε από τον Αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema.
Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου.
Άλλες ταινίες του: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999), Η Πόλη
των Θαυμάτων (2005), Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012).

Οι «Μυστικές Συναντήσεις» είναι το πρώτο του βιβλίο.