Με ειδική εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, αύριο, Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, ανοίγει το δεκαήμερο εκδηλώσεων της 2ης Οικογιορτής Λάρισας. Να σημειωθεί ότι η κορύφωση των εκδηλώσεων της Οικογιορτής είναι, ουσιαστικά, το διήμερο 29 και 30 Απριλίου, στο Αισθητικό Άλσος Δήμου Λαρισαίων.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών και συμμετεχόντων φορέων, η 2η Οικογιορτή Λάρισας, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, κρίθηκε αναγκαία η «διεύρυνση» της Οικογιορτής, με την ένταξη διαφόρων εκδηλώσεων και δράσεων, σε χρονικό βάθος δέκα ημερών, αρχής γενομένης από αύριο, Πέμπτη, 20 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει και ειδική ημερίδα για την Αστική Γεωργία, στις 27 Απριλίου.

«Πρόκειται για το αποτέλεσμα της διαδικασίας της 1ης Οικογιορτής, που φύτεψε τους σπόρους που σήμερα αρχίζουμε να θερίζουμε», σημείωσε στην έναρξη της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας πως είναι πολιτική απόφαση να συνεχιστεί η συνεργασία με τους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας, τους φορείς και τις συλλογικότητες, ιδίως στα θέματα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Αστικής Γεωργίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης.  

Να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση, εκτός από ανταλλαγή-αγορά σπόρων, θα πραγματοποιηθεί και Αγορά Οικοτεχνίας-Χειροτεχνίας. Εκτός από τα πανεπιστήμια, μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν είναι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, το «Πελίτι» Λάρισας και ομάδες εθελοντών. 

Μ.Μ.