Στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής» λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων 8 ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τυπικά παιδιά) και 2 ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες  με αναπηρία). Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών τους δεξιοτήτων, καθώς και η ενίσχυση της οικογενειακής και της ευρύτερης κοινωνικής συνοχής. Στην πόλη της Λάρισας απασχολούνται 230 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών για τις τυπικές δομές και  36 παιδιά και ενήλικες με αναπηρία.
Έχοντας ως βασική φιλοσοφία την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων με στόχο την ψυχαγωγία και την αρμονική συνύπαρξη των παιδιών με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, τα ΚΔΑΠ έχουν συμπεριλάβει στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους (χώροι εστίασης, θέατρα, κινηματογράφος κ.λ.π.).
Ειδικότερα, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 δύο ομάδες παιδιών από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης και από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Νέας Σμύρνης επισκέφθηκαν καφέ και ταχυφαγείο  της πόλης με τη συνοδεία των ειδικών παιδαγωγών των δομών και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής Μιχάλη Αναστασίου.
Οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστήθηκαν πολύ την απογευματινή τους βόλτα, συζήτησαν σε χαλαρό κλίμα και εξέφρασαν την επιθυμία για μελλοντικές εξορμήσεις στην πόλη. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ευχαριστεί τόσο τη διοίκηση του Mikel και τον κ. Γαργαλέτσο, όσο και τη διοίκηση του ToEat και τον κ. Καραφύλη  για την ευγενική χορηγία.