Μεθαύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα, θα διεξαχθεί στη Λάρισα η «Βραδιά Ερευνητή» η οποία γιορτάζεται σε 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης που θα γίνει στο χώρο του Μύλου του Παππά, έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φέτος η βραδιά ερευνητή επικεντρώνεται στα Φαρμακευτικά φυτά σε σύνδεση με την Πολιτιστική Κληρονομιά.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και ο επιστημονικός υπεύθυνος της εκδήλωσης, καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σημείωσαν την σπουδαιότητα της «Βραδιάς Ερευνητή» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι πολίτες στο ζήτημα της έρευνας και στο ρόλο της στη δημιουργία επιστημονικών επιτευγμάτων.
Η διοργάνωση γίνεται για 7η συνεχή χρονιά στην πόλη και για 4η στον Μύλο του Παππά, το λίκνο του πολιτισμού για την Λάρισα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρέτας, οι περιοχές της Λάρισας, του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και των Αμπελακίων περικλείουν ένα τετράγωνο στο οποίο «έδρασε» ο μεγαλύτερος φαρμακολόγος και βοτανολόγος της αρχαιότητας Διοσκουρίδης φτιάχνοντας με τα εκχυλίσματα 40-50 φαρμακευτικών φυτών τα γνωστά σε όλους μαντζούνια.
Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη, για τη δράση «Βραδιά του Ερευνητή» εξασφαλίστηκαν πόροι ώστε να διεξαχθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της Λάρισας.

ert.gr