Προβληματισμούς και ανησυχίες συνεχίζουν να προκαλούν τόσο στην παράταξη της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων όσο και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τα όσα διημείφθησαν στην πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την προοπτική συνεργασιών ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Η συνεργασία των δύο πολιτικών χώρων, όπως υποστηρίχθηκε στη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνέλευσης παρουσία του νέου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, όχι μόνο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη ιδιαίτερα στον Δήμο Λαρισαίων, αλλά αμφισβητείται τόσο έντονα, ώστε να διαμορφώνεται πολιτικά αρνητικό κλίμα χωρίς πάντως να αμφισβητείται το έργο της δημοτικής αρχής. 

Το πολιτικά αρνητικό κλίμα στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί σοβαρό πλήγμα και πάντως ανασταλτικό παράγοντα στους σχεδιασμούς του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, να αναδείξει το εγχείρημα της Συμπαράταξης στον Δήμο Λαρισαίων «πολιτικό στοίχημα» του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλία.

Mεταξύ των υποστηρικτών της αυτόνομης καθόδου συγκαταλέγονται οι Κώστας Σάββας και Βασίλης Ραούλης. Ο πρώτος μάλιστα έδωσε το στίγμα της θέσης του αναφέροντας ότι: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αποτελέσει τον χώρο αποενοχοποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των πολιτικών της, ούτε βέβαια το καθαρτήριο των ψεύτικων υποσχέσεών τους....”.

Μετριοπαθής πάντως χαρακτηρίζεται η στάση του γραμματέα του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ. Στέλιου Τσιάκαλου ο οποίος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά υποστηρίζοντας ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο νέος εκλογικός νόμος Σκουρλέτη καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.

Δημήτρης Κατσανάκης (Ελευθερία)