Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα των εορταστικών δράσεων που διοργανώνονται απο την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας  και Λαρισαίους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Σοφία Νέμα συνάντησε τη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου τους μαθητές του 4ου δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζοντας το βιβλίο της “ Ο γάμος του βασιλιά Κοντοπίθαρου”, εκδόσεις Πατάκη. Την Τρίτη η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Χαρά Αγγελέτου αφηγήθηκε στους μικρούς μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το παραμύθι της “Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς”, εκδόσεις Άγκυρα.

Η εβδομάδα έκλεισε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου η οποία αφηγήθηκε το λαικό παραμύθι του Αρκουδογιάννη μέσα από το βιβλίο της “Παραμύθια, μύθια, αλήθεια”, εκδόσεις Περίπλους,  στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στις δράσεις παρευθρέθη η εντεταλμένη Δ. Σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018: “ Χριστουγεννιάτικες ιστορίες” με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού  Σταυρούλα Τσικρίκη, ώρα 6.30μ.μ.-7.30μ.μ. για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Με προεγγραφή.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018: “Τι φοβάται η Τυτώ;” με τη συγγραφέα Δέσποινα Γκουτζολίκα και τους μαθητές της Α’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018: “Το όνειρο του μικρού έλατου” με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό  Εύη Γίτσα, τον καθηγητή μουσικής Γιάννη Μπάγιο και τους μαθητές της Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018: “Ο ξυλαράκης” της συγγραφέα JuliaDonaldson, αφήγηση και εικαστικές δραστηριότητες με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Παπαδοπούλου και τη φοιτήτρια ψυχολογίας Καλλιόπη Πατρίκαλου, ώρα 6.30μ.μ. - 7.30μ.μ. για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Με προεγγραφή.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018: 
•    Εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δ. Λαρισαίων, ώρα 11.00π.μ. - 1.00μ.μ. και 5:00μ.μ.- 6.00μ.μ., για όλα τα παιδιά. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

•    “Χριστουγεννιάτικη κόκκινη κλωστή δεμένη...” θεατρικό δρώμενο για παιδιάαπό το Θέατρο των Οδοιπόρων ώρα 6.00μ.μ. - 6.45μ.μ. για όλα τα παιδιά. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

•    Μουσική εκδήλωση των Λεσχών Πολιτισμού, ώρα 6:00μ.μ.- 7:00μ.μ., για όλα τα παιδιά. Στο Αμφιθέατρο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.

Ολες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο χωρίς κόστος συμμετοχής. Στις δράσεις που απαιτείται η προεγγραφή παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη βιβλιοθήκη.