Σε κλίμα πένθους τελέστηκε χθες το μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά από το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Εκατοντάδες κάτοικοι και από τα δύο χωριά, άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά στο μνημείο του δυστυχήματος που έχει στηθεί στο δρόμο καρμανιόλα την επικυνδυνότητα του οποίου αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής κινούμενοι πάντα υπό τον φόβο νέων δυστυχημάτων εξαιτίας της συνεχούς διέλευσης βαρέων οχημάτων.

Από ένα λευκό τριαντάφυλλο και μια ευχή για την ανάπαυση της ψυχής τους έδωσαν οι φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί στις αδελφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή και τον Φίλιππο Καπανιάρη. Σε ένδειξη πένθους κυμάτιζαν δύο μαύρες σημαίες και παραδίπλα ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι άλλο αίμα, ήταν άδικο». Το κλίμα βουβό και το ερώτημα «γιατί» να μένει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό όλων.

Η μόνη φωνή που ακούστηκε ήταν του ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο, χωρίς άλλα λόγια που ούτως η άλλως δεν χωράνε σε τέτοιες στιγμές. Οι οικογένειες των θυμάτων εκεί, οι φίλοι τους εκεί, οι συγχωριανοί τους εκεί. Κανείς όμως από τους πολιτικούς που έδιναν υποσχέσεις για την κατάργηση των διοδίων κ.α. δεν ήταν εκεί. Δύο χρόνια μετά, για κάποιους το θέμα μπορεί να έχει «ξεφτίσει» και η όποια πολιτική εκμετάλλευση να μην έχει νόημα πια.

Ο δρόμος της Π.Ε. Οδού Βόλου – Λάρισας, έκλεισε για λίγη ώρα στο ύψος του μνημείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο ενώ στο τέλος αυτού ελευθερώθηκαν τρία λευκά περιστέρια και αφέθηκαν τρία μπαλόνια με τα ονόματα της Ιωάννας, της Κατερίνας και του Φίλιππου.

Όπως λένε οι κάτοικοι στο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα το πρόβλημα έχει ενταθεί. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων να κινούνται με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, σε ένα δρόμο όμως που παραμένει στενός και διασταυρώνεται με τις εισόδους των χωριών Στεφανοβικείου και Ριζομύλου. «Καθημερινά διατρέχουμε τον κίνδυνο να παρασυρθούμε από τις νταλίκες που κινούνται στην παλια Εθνική, είτε είμαστε πεζοί ή και με το αυτοκίνητο» δηλώνει κάτοικος της περιοχής. Την αναζήτηση λύσεων και απαντήσεων στο θέμα αυτό έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Λουφόπουλος, ωστόσο δεν έχει λάβει έως σήμερα καμία ικανοποιητική απάντηση. Από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη μείωση των τιμών των διοδίων προκειμένου να δοθεί ένα κίνητρο στους οδηγούς να επιλέξουν να κινηθούν στη νέα Εθνική οδό Βόλου – Λάρισας προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Π.Ε.Ο.

magnesianews.gr