Για τον Ιανουάριο του 2018 αναβλήθηκε η δίκη του κατηγορούμενου, που καταγγέλλεται ότι επί 12 χρόνια κρατούσε «φυλακισμένο» τον αδελφό του σε μία αποθήκη 5 τ.μ., στο Πήλιο, ώστε να εισπράττει τη σύνταξή του.
Το σχετικό αίτημα υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε το 2013 μετά από καταγγελίες γειτόνων, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Οι περίοικοι άκουγαν τις σπαρακτικές κραυγές του 60χρονου και ενημέρωσαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να μεταβεί κοινωνική λειτουργός στο σπίτι η οποία και διαπίστωσε τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούσε ο άνδρας.
Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», ο 60χρονος ήταν σκελετωμένος με γενειάδα, το μάκρος της οποίας έφθανε μέχρι τον αφαλό, και με δυσκολία στεκόταν στα πόδια του.
Το θύμα εξιστόρησε το μαρτύριο που ζούσε επί 12 χρόνια στα χέρια του αδελφού του. Ο ίδιος ήταν μορφωμένος, εργαζόταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε εταιρεία, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε με αναπηρική σύνταξη ύψους σχεδόν 2.500 ευρώ. Εργαζόταν στην Αθήνα, κι όταν συνταξιοδοτήθηκε μετακόμισε στο σπίτι που διατηρούσαν οι γονείς του στο συγκεκριμένο τουριστικό χωριό του Πηλίου. Το σπίτι ήταν γραμμένο μισό στον ίδιο και μισό στον αδερφό του, ο οποίος μάλιστα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στον ίδιο χωριό.
Από τη στιγμή της μετακόμισης φαίνεται να ξεκίνησαν τα βάσανά του. Ο αδερφός του και η νύφη του, του φέρονταν βίαια. Με τη βία έκανε πληρεξούσιο στον αδερφό του για να εισπράττει εκείνος τη σύνταξή του, με τη βία -όπως ανέφερε- πήγε μέχρι τον συμβολαιογράφο και έγραψε την κυριότητα του σπιτιού 100% στον αδερφό του.
Μετά από αυτό, ο αδερφός, τον υποχρέωσε να μένει σε μια μικρή αποθήκη στον προαύλιο χώρο της μονοκατοικίας. Δεν είχε καν ηλεκτρικό. Στην κύρια οικεία δεν του επέτρεπε να μπει και η πόρτα ήταν μονίμως κλειδωμένη.
Ο αδερφός κλείδωνε όταν έφευγε για να πάει στη δουλειά του τον 60χρονο. Όσες φορές η πόρτα έμενε ανοιχτή και ο 60χρονος είχε επαφή με τον έξω κόσμο, έβγαινε στο δρόμο και ζητιάνευε κανένα τσιγάρο.
Γείτονες περιέγραψαν τραγικές καταστάσεις στην κοινωνική λειτουργό. Της ανέφεραν ακόμη κι ότι είδαν τον άτυχο άντρα να τρώει φαγητό από το πιάτο του σκύλου. Υποσιτιζόταν και υπέφερε.
Από την εισαγγελία ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για έκθεση σε κίνδυνο και απείθεια σε βάρος του αδερφού του 60χρονου: «με πρόθεση άφησε αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του. Τον εγκατέστησε σε πολύ μικρό δωμάτιο 5τ.μ. αδιαφορώντας για τη σωστή διαβίωσή του παρόλο που γνώριζε ότι ήταν ενδεχόμενο να προκληθεί κίνδυνος για την υγεία του. Του στερούσε φάρμακα ζωτικής σημασίας και ασκούσε σε βάρος του βία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο.
Λίγο καιρό αργότερα, και πριν προλάβει κανείς να ενεργήσει για τα περαιτέρω, έγινε γνωστό ότι ο 60χρονος είχε πεθάνει.