Ξεκινά σήμερα από νωρίς το απόγευμα στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου η 8η  Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Στη γιορτή συμμετέχουν παραγωγοί και χειροτέχνες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με κύριο στόχο το μοίρασμα  των γνώσεων και των εμπειριών και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Η γιορτή πραγματοποιείται στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, από τις 6 μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2017.
Στη γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής. Σε περίπτωση βροχής, η οικογιορτή θα συνεχιστεί κανονικά την επόμενη μέρα.
Το πλήρες πρόγραμμα της Οικογιορτής:
Παρασκευή 6/10:
18.30: συζήτηση με θέμα "Εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία με μία Βοηθό Μητρότητας στο πλάι σας" από τις Βοηθούς Μητρότητας Μαγνησίας.
20.30: γλέντι με παραδοσιακή μουσική με τους: Ηλίας Αγγέλου- κλαρίνο, Άγγελος Αγγέλου- λαούτο και τραγούδι, Τάκης Πολύζος- κοντραμπάσο, Τάσος Λίλης- βιολί.
Σάββατο 7/10:
11.00: εργαστήριο για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των καλλωπιστικών φυτών από την Κατερίνα Κατσιμπέρη.
12.00: εργαστήριο για τον πολλαπλασιασμό αρωματικών φυτών από τον Θωμά.
17.30: εργαστήριο παιδικών κατασκευών από την ‘Φλόγα’.
18.30: εργαστήριο για τα φυσικά καθαριστικά σπιτιού από την Μαρία Σαρίδου.
19.00: Προβολή του ντοκιμαντέρ "Cowspiracy" και συζήτηση με την ομάδα ‘Vegan Larisa’.
21.00: συναυλία με τους RadioSol και τους Folk n’ Roll.
Κυριακή 8/10:
12.00: εργαστήριο με θέμα «ο κήπος των αισθήσεων» από τον Χρήστο Μπαϊρη.
13.00: εργαστήριο για συλλογή, καθαρισμό, λείανση, τρύπημα και σύνθεση σπόρων από τον Κώστα Γίδαρη.
17.30: εισαγώγικό εργαστήριο στη χρήση των ενεργών μικροογανισμών από την Έβελυν Κυρανού.
18.00: Βιβλιοπαρουσίαση - συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Γ. Κολέμπα "Επιστροφή... προς τα μπρος!" για έναν άλλο τρόπο κοινωνικής στάσης και πολιτικής δράσης.
19.00: "Λαμόγια και μαφιόζοι στο απυρόβλητο, αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο": Προβολή-συζήτηση-ενημέρωση για το ζήτημα του νερού, τοπικά και παγκόσμια, και την καταστολή σε σχέση μ' αυτό. Από την "Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό".
21.00: γλέντι με παραδοσιακή μουσική με τους: Θανάσης Δραγάνης- ούτι και λαούτο, Βούλα Μπαντελά- τράγουδι, Χρήστος Δασκαλόπουλος-βιολί, Ζήσης Γεωργαλιός-κανονάκι, Στράτος Μαγκές- τραγούδι και κρουστά.
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις και εργαστήρια.
Περισσότερες πληροφορίες: http://oikogiortivolos.blogspot.gr/