Βαρύ το κλίμα σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου όπου ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα της 23ης Ιουλίου 2014, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά. Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στο 36ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φίλιππος Καπανιάρης και στο οποίο επέβαιναν οι αδερφές Κουσιαρή συγκρούστηκε με φορτηγό που οδηγούσε ο 22χρονος τότε κατηγορούμενος.

Από νωρίς σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου, η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς των τριών παιδιών ανήρτησαν πανό με τις φωτογραφίες τους και κρέμασαν μαύρα μπαλόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος – τότε – οδηγός της νταλίκας που μετέφερε εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή για τον θάνατο του Φίλιππου Καπανιάρη, 20 ετών και των αδελφών Ιωάννας Κουτσιαρή, 18 ετών, και Κατερίνας Κουτσιαρή 21 ετών.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Χριστόφορος Γκλαβένος, ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες Κουσιαρή και Καπανιάρη, τόνισε για μια ακόμη φορά οτι ο νεαρός οδηγός Φίλιππος Καπανιάρης δεν είχε κανένα περιθώριο, χρονικό και τοπικό, για να αποφύγει τη μοιραία σύγκρουση με την νταλίκα. Οι οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών έχουν κάνει αρκετές κινήσεις προκειμένου η κατηγορία να λάβει κακουργηματικό χαρακτήρα, παρόλα αυτά σήμερα δικάζεται ο πλημμεληματικός χαρακτήρας της υπόθεσης. Ο ίδιος τόνισε οτι «η απόφαση του δικαστηρίου για την συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να αποτελέσει απόφαση-σταθμό προκειμένου η Πολιτεία να αποδώσει ευθύνες και παραδειγματική τιμωρία σε όλους εκείνους οι οποίοι στο όνομα και στον βωμό του χρήματος, αψηφούν πλήρως ταχύτητες, ταχογράφους και ωράρια εργασίας, προκαλώντας τον θάνατο άτυχων παιδιών, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση».

e-thessalia.gr