Την Τρίτη 7 Μαρτίου στη 13:00 μ.μ. στο θέατρο Μαξίμ του Τυρνάβου, οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, θα λάβουν μέρος στο Master Class, “Walking and Falling” του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου των Αλλαγών, Ευδόκιμου Τσολακίδη (φωτογραφία κάτω).

Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου "οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν την μέθοδο υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη την οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν σε κάθε ρόλο που καλούνται να ερμηνεύσουν στο θέατρο, την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Παράλληλα θα πάρουν μέρος σε μια παράσταση διάρκειας 45 λεπτών η οποία θα ετοιμαστεί μέσα σε τρεις ώρες και θα παρουσιαστεί στο κοινό του Τυρνάβου στις 16:15 μ.μ.

Την παράσταση μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ως ακροατές: ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής και σκηνοθεσίας, θεατρολόγοι, σπουδαστές δραματικών σχολών και όσοι έχουν ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες. (Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ακροατών).

Ο κ. Τσολακίδης διδάσκει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta), στο Λονδίνο (Giles Foreman Acting School) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre), στη Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris, Trixter), στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater), στη Σμύρνη (Tiyatro Terminal), κ.α. Το βιβλίο του, «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη, 30 ασκήσεις τεχνικής, 80 αυτοσχεδιασμοί, 22 μέθοδοι υποκριτικής» διδάσκεται στις αντίστοιχες σχολές των ΑΕΙ της χώρας μας.

Ο κ. Τσολακίδης παρακολουθώντας τη δράση της Θεατρικής μας Ομάδας, προσφέρθηκε ανιδιοτελώς και οργάνωσε ταξίδι από την Αθήνα για να δώσει αυτό το Master Class στην ομάδα μας. Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, οι υπεύθυνοι καθηγητές, Ιασωνίδου Ευγενία, Μπεκίρη Μαρία, Γιουρούκης Αργύρης και Σακατζής Δημήτρης, καθώς και όλη η Θεατρική Ομάδα, τον ευχαριστούμε θερμά για την μοναδική ευκαιρία που δίνει στους μαθητές μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη φιλόλογο Μαρία Μπεκίρη, για την επιλογή κειμένων του ευρύτερου θεατρικού ρεπερτορίου και την διανομή τους στους μαθητές. Η εν λόγω προετοιμασία αφορά στις απαιτήσεις του Master Class."