Το Κιθαρωδείο σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας στη Λάρισα, στις 7,8 και 9 Απριλίου 2017.
Κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα από ένα υψηλό επίπεδο καλλιτεχνών, συναντιούνται σε συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις και διαγωνισμούς όλων των ειδών.
Ένα τριήμερο με πρωταγωνιστή την κιθάρα για δεύτερη φορά στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, σε μία γιορτή για την προβολή και ανάπτυξή της.
Σημείωση: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ
Κατηγορία έως 18 ετών
Α’ Βραβείο: Μία χειροποίητη κιθάρα του κατασκευαστή Βασίλη Συγλέτου αξίας 1500 ευρώ.
Συναυλίες, σεμινάρια και εκθέσεις κιθάρας και χειροποίητων συστημάτων ήχου για ακουστικά όργανα, θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο ΟΥΗΛ και στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συναυλίες: την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Θέατρο ΟΥΗΛ, ο ερχόμενος από την Σεβίλλη της Ισπανίας Σωκράτης Μαστροδήμος, σε μια βραδιά Flamenco κιθάρας και ο Λαρισαίος κιθαρίστας Θωμάς Αθανασέλος σε ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας.
Το Σάββατο 8 Απριλίου, ο καταξιωμένος διεθνούς φήμης κιθαριστής και καθηγητής Θάνος Μήτσαλας  σε  ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Οργάνωση
Δημήτρης Μπουρνάκας – Θωμάς Αθανασέλος Τηλ. Επικοινωνίας:2410-287593 (Κιθαρωδείο -5:00-9:00 μμ) Κιν: 6998727258
e-mail: tom-athan@hotmail.com