Μία ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη, θα πραγματοποιηθεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αντιπροσωπευτικά έργα της συνθετικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού.
Τα έργα που θα ακουστούν στη συναυλία είναι τα εξής: Πρελούδια (Dreams – Earth – Heavens) για Ορχήστρα Εγχόρδων, το Κοντσέρτο για άλτο σαξόφωνο και ορχήστρα δωματίου (Midnight Fantasy II), η Σουίτα για δύο πιάνα και έγχορδα («Η Σουίτα του Διάκου») και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα δωματίου Νο.2. (Grecian Variations).
Σολίστ αυτής της μουσικής βραδιάς είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιος Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο & μουσική διεύθυνση), η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο) και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης (πιάνο & μουσική διεύθυνση).
Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, μία ευχάριστη έκπληξη θα μας περιμένει. Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης (skype), ο συνθέτης θα απευθύνει έναν χαιρετισμό από τη μακρινή Λουϊζιάνα των ΗΠΑ προς τους μουσικούς, τους φίλους της Σ.Ο.Λ. και το φιλόμουσο κοινό.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την πόλη της Λάρισας. Μια συναυλία επικεντρωμένη στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία, η οποία εγκαινιάζει ταυτόχρονα έναν νέο καλλιτεχνικό προσανατολισμό της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.
Μια μουσική βραδιά πλούσια σε ηχοχρώματα, μουσικές ιδέες και εναλλαγές καλλιτεχνικών παρουσιών που συμβολίζουν έμμεσα την πληθωρική δράση και την πολυσχιδή προσωπικότητα του διακεκριμένου Έλληνα μουσουργού και πανεπιστημιακού δασκάλου Ντίνου Κωνσταντινίδη.
Ειστήρια: κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: Τετάρτη 21/2, Πέμπτη 22/2
ώρες:10.00-13.00, Παρασκευή 23/2 ώρες:10.00-13.00 & 19.00-21.00, Σάββατο 24/2 ώρες:11.00-14.00 & 18.30.
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πλ. Λαού, 2410 536886.