Με μια έκθεση φωτογραφίας, ένα εργαστήρι και μια συναυλία, αρχίζει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το φεστιβάλ Μουσικότροπο.
Το Μουσικότροπο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στοχεύοντας  μέσα από τις δράσεις του να καλύψει ανάγκες και ενδιαφέροντα των ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική και ασχολούνται με αυτή είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, είτε ως απλοί ακροατές.
Το πρώτο βιωματικό εργαστήρι, «Ρυθμός η κοινή μας γλώσσα», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ( 12:00 - 12:50, 13:00 - 13:50, 17.00 - 17:50, 18:00 - 18:50) στον Μύλο του Παππά, μεταμορφώνει το Μουσικότροπο σε φεστιβάλ για Ακούοντες και Μη! Απευθύνεται σε άτομα με απώλεια ακοής. Με ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις και βίντεο, ενθαρρύνεται η διάδραση των συμμετεχόντων με αυτές, υπό τη καθοδήγηση εμψυχωτών/μουσικών. Στόχος είναι ένα ταξίδι στη συναισθησία της μουσικής. Τη σύλληψη της ιδέας έχει η Άννα Γαλοπούλου. Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση).
Η έκθεση φωτογραφίας του Λαρισαίου φωτογράφου Βασίλη Αγοραστού που  παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 19:30, ενώ θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Η έκθεση με τίτλο «Blues with a feeling» είναι μέρος μιας ευρύτερης δουλειάς της δεκαετίας του ’90 από καλλιτέχνες της Blues και Jazz σκηνής που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα την εποχή εκείνη.
Παρελαύνουν από τα κάδρα, καλλιτέχνες – θρύλοι του συγκεκριμένου είδους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Οι B.B. King, Koko Taylor, Albert King, Junior Wells, Screamin Jay Hawkins είναι μερικοί  απ’ αυτούς.
Τέλος, στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ, θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική συναυλία με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον δικό μας Λαρισαίο διεθνή, Δημήτρη Καρακαντά στο βιολί.
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών συγκαταλέγεται σε μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης.  Το διεθνές επαγγελματικό forum Classical:NEXT, ένας από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς για την πρόοδο και την καινοτομία στην κλασική μουσική, επέλεξε τη Φιλαρμόνια ως υποψήφια για βράβευση μεταξύ 23 νέων ορχηστρών και μεγάλων μουσικών συνόλων από όλο τον κόσμο.
Υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον Δημήτρη Καρακαντά-βιολί, θα παρουσιαστούν αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.