Θέμα σε μία σειρά από ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχει γίνει κατά καιρούς ο μοναδικός παγκοσμίως Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος που εδρεύει στη Λάρισα.

Κάποια από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο έχουν αφιερώσει ειδικά θέματα για τις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου, γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την απώλεια του μεγάλου μαέστρου Ennio Morricone το έργο του Συλλόγου βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό κομβικό σημείο έχοντας ως βασικό σκοπό του να προωθεί το έργο του μεγάλου δημιουργού ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με ποικίλες δράσεις διαιωνίζοντας έτσι τη μοναδική μουσική του κληρονομιά.

Ο Σύλλογος με το πολυετές σημαντικό πολιτιστικό του έργο έχει πλέον καθιερωθεί όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως έχοντας δημιουργήσει μια πολυσχιδής παρακαταθήκη δράσεων.

Σημείωση ότι το ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο συνθέτη με την ελληνική συμμετοχή του πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone, “Ennio: The Maestro” του Giuseppe Tornatore, που αναφέρεται στην ζωή και στην πορεία του στην σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής, είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2020, που δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας Covid 19, θα προβληθεί όμως στο επόμενο Φεστιβάλ των Καννών το 2021.

ert.gr