Μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός αναμένεται να αποτελέσει για την πόλη μας και το φιλότεχνο κοινό της η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών, που πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Στη μεγάλη αυτή βραδιά η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υποδέχεται την περίφημη Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου με διευθυντή τον διακεκριμένο μαέστρο Γιάννη Καρκάλα. Οι δυο χορωδίες, που συναντιούνται για πρώτη φορά, θα δώσουν κοινή συναυλία στην οποία θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με χορωδιακά έργα διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη και την Ιωάννα Σιοπούδη στο πιάνο, θα παρουσιάσει έργα των Mozart, Dvorak, Schuman, Piazzolla, Θεοδωράκη κ.α.
Στο δεύτερο μέρος, η Πολυφωνική χορωδία του Δήμου Βόλου με διευθυντή τον Γιάννη Καρκάλα και την Κερασία Σιάρα στο πιάνο θα παρουσιάσει έργα των Palestrina, Zappala, Πρίγγου, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Αλ. Καρκάλα, Κουγιουμτζή κ.α. Η συναυλία θα κλείσει με κοινή εμφάνιση των δυο χορωδιών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα.
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του, που φιλοξενεί σ’ αυτή τη συναυλία μια περίφημη και πολυβραβευμένη χορωδία με ιδιαίτερα βαρύ ιστορικό και σημαντική καλλιτεχνική παρουσία τόσο στη γείτονα πόλη του Βόλου, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλά βραβεία και διακρίσεις.
Ιδιαίτερη δε χαρά εκφράζει, που στη σκηνή του ΔΩΛ θα εμφανιστεί, μετά από πολλά χρόνια, ο Λαρισαίος μαέστρος Γιάννης Καρκάλας, ένας ακάματος εργάτης της χορωδιακής τέχνης, ο οποίος έγραψε ιστορία στο χορωδιακό “γίγνεσθαι” της Λάρισας, του Βόλου, αλλά και όλης της χώρας μας, με πλούσιο συνθετικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο, ένας άνθρωπος που έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στα μουσικά πράγματα του τόπου μας.
Γενική είσοδος 5 €. Εισιτήρια, με αριθμημένες θέσεις, προπωλούνται στις εργάσιμες ημέρες στο ΔΩΛ 10.00-13.00 και 19.00-21.00