Έργα της γνωστής μουσικοσυνθέτιδος Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα», με την τιμητική συμμετοχή της αγαπημένης δημιουργού, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 και ώρα 20.00, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου.
Τα μουσικά έργα της δημοφιλούς δημιουργού θα αποδώσει το σύνολο ακορντεόντου Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Ευαγγελίας Ζαπίτη, με την οποία και συμπράττουν καλλιτεχνικά οι κκ. Ευθυμίου Χάιδω και Σπυριδάκη Δέσποινα, διδάσκουσες στο Μουσικό σχολείο.
Μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, στην Πόλη των αρωμάτων φιλοδοξεί να μας μεταφέρει το σύνολο ακορντεόν, ενώ σε παράλληλη δράση οι θεατές θα παρακολουθούν σκηνές και θεατρική απόδοση από την ταινία ορόσημο του Ελληνικού κινηματογράφου «Πολίτικη Κουζίνα».
Η μουσική θα μπερδευτεί γλυκά με τις εικόνες, το άρωμα της Πόλης, τα ηλιοβασιλέματα του Βοσπόρου, τη νοσταλγία του Ελληνισμού της Μικρασίας, την ξενιτιά, το μπαχάρι και την κανέλλα χαρίζοντας μία γλυκόπικρη γεύση στα Λιμάνια που πάντα αναζητούμε.
15 χρόνια μετά…
Η «Πολίτικη Κουζίνα», μέσα από τις ιδιαίτερες μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, μας προσκαλεί ξανά σε μια περιπλάνηση σχεδόν απόκοσμη και μας προκαλεί το αγαπημένο συναίσθημα της αναπόλησης και της συγκίνησης της ελληνικότητας που πάντα γυρεύει τον δικό της Σταθμό μέσα από την Επιστροφή.
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η συνθέτρια κ. Ευανθία Ρεμπούτσικα από τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου, κ.Σωτήριο Αναγνωστόπουλο.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.