Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας συμμετέχει στην παρουσίαση του εμβληματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» σε ποίηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Η συναυλία διοργανώνεται απ’ την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 9:15 μ.μ., στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».
Στην παρουσίαση του έργου συμμετέχουν: η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (διδασκαλία Δημήτρης Καρβούνης), η «Βολιώτικη Χορωδία» (διδασκαλία Στάσα Τζάλλα), και ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης» (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή). Ως σολίστ μετέχουν: ο Δημήτρης Μπάσης στο ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ο βαρύτονος Ιορδάνης Παπάζογλου στο ρόλο του ψάλτη και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης στο ρόλο του αφηγητή. Διευθύνει ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, ενώ τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Ανδρέας Μιμαίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Τιμή εισιτηρίων: 10 & 5 €. Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» στην οδό Σκενδεράνη 11 (καθημερινά 10 π.μ.- 2 μ.μ & 6 μ.μ - 9 μ.μ, και την ημέρα της παράστασης, στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη.