Μία από τις πιο θρυλικές όπερες που έχουν γραφτεί ποτέ, η Τόσκα του Τζιάκομο Πουτσίνι ανεβαίνει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από την Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας σε συνεργασία με την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions).
Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Βικτοριέν Σαρντού “La Tosca”, ένα έργο που αποτελούσε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της σπουδαίας ηθοποιού Σάρα Μπερνάρ, η Τόσκα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους της Μαρίας Κάλλας, με αποκορύφωμα την μαγνητοσκοπημένη παράσταση στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, το 1964 σε σκηνοθεσία Τζεφιρέλλι, να αποτελεί σταθμό στην ιστορία του έργου.
Η Τόσκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “θρίλερ”, απεικονίζοντας στη σκηνή έντονες σκηνές ψυχολογικής και σωματικής βίας.  Είναι όπερα που διακατέχεται έντονα από τα χαρακτηριστικά του Βερισμού, αλλά και τις τεχνικές leitmotif του Ρίχαρντ Βάγκνερ, με τη μουσική ιδιοφυΐα του Πουτσίνι στα καλύτερά της, δημιουργώντας ίσως την πιο έντονη αγωνιώδη μουσική ατμόσφαιρα στο οπερατικό ρεπερτόριο.
Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς υπογράφει ο Φίλιππος Μοδινός, ενώ τα σκηνικά είναι του Γιώργου Λεπίδα.
Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα, θα είναι και μαθητευόμενοι της νέας σχολής όπερας Opera da Camera Oscura, μία πρωτοβουλία της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, όπου δίνεται βήμα σε νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συμμετέχουν σε επαγγελματικές παραγωγές όπερας. 
Υπόθεση: 
Ο φυγάς Αντζελόττι κρύβεται στην εκκλησία του Σαν Αντρέα στη Ρώμη όπου βρίσκει τον ζωγράφο και παλιό του σύμμαχο Μάριο Καβαραντόσσι.  Ο Καβαραντόσσι αποφασίζει να βοηθήσει τον Αντζελόττι να ξεφύγει από τα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας, του διαβόητου διεφθαρμένου βαρόνου Σκάρπια, ενώ παράλληλα αποκρύπτει τις προθέσεις του και από την ερωμένη του, την διάσημη τραγουδίστρια Φλόρια Τόσκα. 
Ο Σκάρπια μετά από έρευνα συλλαμβάνει τον Καβαραντόσσι για να τον ανακρίνει για τον Αντζελόττι.  Παράλληλα καλεί την Τόσκα και εκβιάζει με διάφορους τρόπους το ζευγάρι, ώστε να αποσπάσει την πληροφορία που θέλει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποσπάσει και την ερωτική εύνοια της Τόσκα. 
Σκηνοθεσία/Φωτισμοί:  Φίλιππος Μοδινός
Μουσική Διεύθυνση:  Χρήστος Κτιστάκης
Σκηνικά:  Γιώργος Λεπίδας
Κοστούμια:  Θα ανακοινωθεί
Ερμηνεύουν:
Τόσκα:  Κασσάνδρα Δημοπούλου
Καβαραντόσσι:  Φίλιππος Μοδινός
Σκάρπια:  Πέτρος Σαλάτας
Σακριστάνο: Γιάννης Νάκος
Αντζελόττι/Φύλακας:  Βασίλης Ασημακόπουλος
Σπολέττα:  John Rownan
Σιαρόνε:  Γιάννης Νάκος
Βοσκός:  Θα ανακοινωθεί
Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
Χορωδία: Μέλη των χορωδιών InDonnation, Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, Μουσικός Σύλλογος Τυρνάβου, Μικτή χορωδία Δ.Ω.Λ. παιδική χορωδία Δ.Ω.Λ. Μονωδοί.
Παραστάσεις:
20, 21, 22 Οκτωβρίου Αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ.
22, 25, 27 Νοεμβρίου Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης