Με μια σπουδαία συναυλία κι ένα σεμινάριο που δε συναντάμε συχνά, ξεκινά το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο», το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου, φιλοδοξώντας να ταράξει τα «μουσικά νερά» της περιοχής και της χώρας.
Το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» είναι μια διαφορετική μουσική πρόταση, ένας ξεχωριστός τρόπος να έρθουμε κοντά στη μουσική.
Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου 2017 τα Σαββατοκύριακα.
Τα βράδια του Σαββάτου θα γίνονται οι συναυλίες και τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής τα μουσικά σεμινάρια και εργαστήρια.
Η πρώτη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ, έχει τίτλο «Τραγουδώντας την αγάπη» με τη Λαρισαία μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα.
Η Θεοδώρα Μπάκα είναι μια καλλιτέχνης η οποία εμφανίζεται στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η εξαιρετική Μαρία Παπαπετροπούλου, σ’ ένα πρόγραμμα που αφορά στην αγάπη. από τον Σούμπερτ μέχρι… τον Χατζιδάκι!
Εισιτήρια: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, κάρτα ανεργίας). Υπάρχει και πακέτο 4 συναυλιών: κανονικό 32€, μειωμένο 16€. Προπώληση από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο ΔΩΛ (2410 536886).
Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου, η διδάκτωρ Νιόβη Κλαυδιανού, εξαίρετη σοπράνο και ψυχολόγος, θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο που αφορά στο άγχος των μουσικών στη σκηνή.
Την πρώτη μέρα θα αναλύσει την κλινική εικόνα του μουσικού σε συνθήκες στρες, και τη δεύτερη μέρα θα γίνει προσομοίωση ακρόασης, με στόχο την απελευθέρωση του μουσικού από συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα ώστε να γίνει πιο ελαστικός και κατ’ επέκταση δημιουργικός.
Αίθουσα Ήβη Βοζαλή Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Σάββατο και Κυριακή, ώρα έναρξης 10:00, ώρα λήξης 17:00.
Οι εγγραφές στα σεμινάρια γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις πληροφορίες και την ειδική φόρμα που χρειάζεται να συμπληρώσουν για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.