Συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού «Χριστούγεννα Μαζί!» με μια παράσταση για «παιδιά» κάθε ηλικίας, βασισμένη σε τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Την παράσταση σκηνοθέτησε η Άννα Βαγενά,  ανεβάζοντας στη σκηνή μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά» και τα θεατρικά «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», «Βάσος και Βιβή», «Φίνο Ριριλίνο»» και το «Όνειρο του σκιάχτρου».

Η παράσταση μεταδίδεται μετά από την ευγενική παραχώρηση της κας Βαγενά και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Ιωάννη Βακαρέλη.

Η μουσική παράσταση «Ο Λουκιανός των παιδιών» θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 στις 11 το πρωί, στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο YouTube κι από τότε μπορείτε να τη βλέπετε όποτε και όσο θέλετε χωρίς κόστος.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0rT_lpFfVhV632OD3tMAg3Kp7DEFqPj8Z65Dxr2wq1jwUWxuHTzRiAr_E&v=x8CKwxSrJUE&feature=youtu.be

Στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δέσποινα Γιώτη και Νικορέστης Χανιωτάκη,  καθώς και οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη.

Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος.

Η επιμέλεια των σκηνικών και των κοστουμιών είναι του Αντώνη Χαλκιά.

Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης.

Η επιλογή υλικού από το αρχείο του Λ. Κηλαηδόνη έγινε από την Άννα Βαγενά και την Αφροδίτη Δασκαλάκη.

Συμμετέχει η Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά»

Ο Λουκιανός, που αγαπούσε πολύ το παιδικό κοινό, συνήθιζε να λέει: «Τα παιδιά είναι παιδιά και όλα είναι το ίδιο».