Ο Συναυλιακός «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή με τον Θοδωρή Βουτσικάκη στον ομώνυμο ρόλο, έρχεται για μια παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.
Ο Ερωτόκριτος  ήταν η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στο Ίδρυμα Νιάρχος.
Για κοινό και κριτικούς, ήταν η παράσταση της χρονιάς.
Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στη Βεργίνα (στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Κάστρο των Ιωαννίνων και άλλα σημαντικά θέατρα και Ωδεία σε όλη την Ελλάδα,  ενώ στην Κρήτη, στον τόπο που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος, η υποδοχή του ήταν ενθουσιώδης.
Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης  μάλιστα, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανέβασε και πάλι τον Ερωτόκριτο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου.
Δε θα μπορούσε να λείψει η Λάρισα από το πρόγραμμα παραστάσεων, καθώς είναι η γενέθλια πόλη του συνθέτη.
Θα την απολαύσουμε σε μια ειδική εκδοχή στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), η Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), η Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα), ο Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας) και ο Νίκος Κύρτσος (Πολύδωρος) , μαζί με ένα τετραμελές μουσικό σχήμα και τον συνθέτη στο πιάνο και τη διεύθυνση.
Μελοποιώντας αυτό το αναγεννησιακό αριστούργημα, ο Δημήτρης Μαραμής κατάφερε, με σύγχρονο τρόπο, να «παντρέψει» την κρητική μουσική παράδοση με αναφορές από τη μπλουζ, την τζαζ, αλλά και τη ροκ.
Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τη δύναμη της ερωτικής πίστης στις ανατροπές της ζωής.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας:
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου: 19.00 - 21:00
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου: 10.00 -13.00 & 19.00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ